Tinas goldenblogg

Alla inlägg den 17 september 2009

Av Tina - 17 september 2009 22:40

Två kort tagna på två olika hundar men från samma ställe och på samma avstånd (ett par meter från start). Vem är vem? Gissa!


 


  

Av Tina - 17 september 2009 22:28

Har ju kunnat öka ut motionen på Qula den här veckan och när hon nu var med på promenaden hade jag inte hjärta att inte låta henne få en kort vattenmarkering. Här sitter hon och väntar lugnt och tyst på sin tur.


  


Vad kul hon tyckte det var Skrattande !!!





        

Av Tina - 17 september 2009 17:55

Efter jobbet idag tog sambon och jag med oss hundarna för en kombinerad hundpromenad och träning. Qula koppelhund var glad att få följa med!


Qula


Minty sprang före och höll god fart:



Stannade även upp och poserade en stund:



Vi bor precis bredvid en sjö men för att komma till den plats som är bra att träna på måste man gå igenom en stor hage och i sommar har det gått ett tiotal enorma tjurar där. Inte så lockande... Men i veckan togs de in så det var där Ulla och jag tränade igår. Då det nästan var mörkt när vi var vid vattnet så blev det endast markeringar men vi såg att man nog skulle kunna få till en vettig dirigering om man skickade längs strandkanten. Har inte tillgång till någon båt där och jag tycker att man ska kunna hjälpa hunden om det behövs. Blev i allafall sugen på att kolla hur det skulle funka så jag tog med några dummies på promenaden. När ändå sambon var med fick han lägga ut ett par landdirigeringar också. Det var en mycket laddad och träningssugen Bambi som klarade av dessa snabbt och bra. "Hur kunde hon veta vart hon skulle" var kommentaren från sambon.

Vi gick ner till vattnet och även om det inte blev den längsta dirigeringen så funkade det. Bambi tvekade inte alls utan simmade längs med strandkanten utan att försöka ta sig upp och gå landvägen. Här är hon på väg tillbaka. (Nog för att dirigeringen inte var jättelång men den ser väldigt mycket kortare ut på fotot).


                       

Ovido - Quiz & Flashcards